Webwinkel Keurmerk
share
Port kopen kunt u ook in onze online wijnwinkel doen. Port is een vrij sterke wijnsoort die uit Portugal afkomstig is. Voor de liefhebbers van port hebben wij paar flessen exclusieve port in ons assortiment opgenomen. De Ruby port is hiervan het meest bekendst. Alleen de versterkte wijnen die uit Portugal komen mogen port genoemd worden. De zoetige smaak van port is net als met whisky of jenever echt voor de liefhebber. Mede ook door het verhoogde alcoholpercentage van rond de 18 tot 20 procent.

Port in verschillende soorten

Port wordt vaak als dessertwijn geserveerd, maar is ook heerlijk op andere momenten of bij speciale gerechten. Port is een rijke wijn met een volle smaak en een levendige smaakimpressie. Port is er in verschillende soorten die verschillen door de kwaliteit, herkomst en rijpingsproces. Sommige port wijnen rijpen wel 15 tot 20 jaar en deze wijnen zijn dan ook uniek en vol van smaak. De fruitige zoete Ruby port rijpt ongeveer twee tot drie jaar. Een Tawny port rijpt langer en heeft een meer milde smaak.

Wanneer kiezen voor port?

Net zoals Likeur kan port op verschillende manieren en bij verschillende gelegenheden gedronken worden.  Een port is lekker als aperitief en doet het ook goed bij een kaasplankje of bepaalde desserts. Port is echt een drank voor liefhebbers en kan ook ’s avonds laat bij een laat borrelhapje gedronken worden of als een ‘slaapmutsje’ voor het slapen gaan. Een fles port kunt u ook langer bewaren als wijn. Een geopende fles kunt u, mits goed afgesloten, tot wel vier weken bewaren. Port hoeft niet in de koelkast bewaard te worden, want dit komt de smaak niet ten goede.

Wilt u port bestellen?

In onze online wijnwinkel hebben wij een aantal soorten port voor u geselecteerd. U kunt deze makkelijk online bestellen. U kunt zowel één fles port bestellen of dit combineren met andere soorten wijn, likeur of andere dranksoorten. Wij leveren zowel aan particulieren, als aan horeca ondernemers. U kunt de port of wijn ook bij uw bedrijf laten bezorgen of een ander opgegeven adres. Wij zorgen dat de bestelling keurig netjes op het juiste adres wordt afgeleverd. Bestelt u voor meer dan 50 euro, betaalt u geen verzendkosten.

Bekijk ook onze maandelijkse wijn aanbieding!
keyboard_arrow_up