Webwinkel Keurmerk
share
Likeur kopen doet u gewoon makkelijk in onze online wijnwinkel. De definitie van likeur is erg veelzijdig. Er zijn heel veel soorten en smaken likeuren te koop. We geven de naam likeur aan een alcoholische drank als het een gedestilleerde drank is met een alcoholpercentage van boven de 15%. Afhankelijk van uw smaakvoorkeur, zijn er diverse likeuren in omloop die zowel als aperitief, bij de borrel of na het diner genuttigd worden. Wij hebben een mooie selectie van likeuren in ons assortiment opgenomen. U vindt ze in onze online wijnwinkel. 

Likeuren als geneeskrachtige drank  van vroeger

Van oorsprong zijn likeuren geneeskrachtige elixers die in de vroege Middeleeuwen werden gebruikt om heilzame kruiden te maken en op alcohol te laten trekken Hier werden verschillende soorten kruiden, specerijen, etherische oliën en gedroogde planten aan toegevoegd. Met suiker werd het goedje drinkbaar gemaakt. Tegenwoordig is een likeur een gedistilleerde drank van zoete grondstoffen waar pitten, zaden, schillen, kruiden en specifieke specerijen aan toegevoegd worden.

Wanneer kiezen voor likeur?

Wanneer drink je nu eigenlijk likeur? Dit is natuurlijk heel persoonlijk, maar likeur kan op verschillende momenten gedronken worden. Een frisse vruchtenlikeur kan prima voor de maaltijd of bij de borrel gedronken worden. Een mix of cocktail dient ook prima als aperitief  of bij het uitgaan. Koffielikeur, cream likeur en chocoladelikeur worden vaak na het diner genuttigd. Echter kan likeur op elk gewenst moment gedronken worden, net wat iemand zelf lekker vindt.

Bekende soorten likeuren     

Enkele bekende likeuren zijn:
 • Chocoladelikeur
  Een heerlijke likeur die bij het natafelen met een zoet nagerecht geschonken kan worden. Ook is chocoladelikeur lekker in de koffie, over ijs of als basis voor de lekkerste cocktails en mix drankjes.
 • Vruchtenlikeur
  Vruchtenlikeur is een vrij populaire likeur die in diverse soorten en smaken te verkrijgen is. Vaak met exotische kleuren en smaken die door jong en oud worden gedronken. Vruchtenlikeuren worden ook vaak als basis voor verleidelijke cocktails of mix drankjes gebruikt.
 • Citroenlikeur
  Een specifieke likeur die al heel lang bestaat en nog steeds veel wordt gedronken. Voor de liefhebber is de citroenlikeur in een aantal varianten te verkrijgen.
 • Sinaasappellikeur
  Een heerlijke likeur met de sappige smaak van sinaasappel. Ook deze likeur is erg populair onder de likeurdrinkers. Ook in combinatie met andere smaken en toevoegingen te verkrijgen.
 • Koffielikeur
  Eén van de meeste bekende likeuren is toch wel de koffielikeur. Vaak na de maaltijd genuttigd en/of in combinatie met een after-dinner koffie. Juist omdat er veel koffiedrinkers zijn, blijft de koffielikeur ook favoriet om zijn smaak.
 • Cream likeur
  Hierbij zijn een aantal grote merken die cream likeuren hebben uitgebracht. Cream of room likeuren zijn erg bekend en geliefd. Deze zijn ook in diverse variaties en prijsklassen te verkrijgen. Van goedkoop tot exclusief, net wat u lekker vindt. Cream likeuren worden ook vaak als basis voor mixen en cocktails gebruikt.
 • Notenlikeur
  Ook een vrij populaire likeur die op basis van noten wordt gemaakt. Dit kunnen amandelen, hazelnoten of andere noten zijn.  Een vrij bekende notenlikeur is bijvoorbeeld Amaretto.  
 • Kruidenlikeur
  Kruidenlikeuren zijn van oorsprong de oudste likeuren die er zijn. Mede omdat deze al heel vroeger als geneeskrachtig middel werd gebruikt. Door de loop van de jaren heen, zijn kruidenlikeuren steeds verfijnder van smaak geworden en in diverse soorten verkrijgbaar. Wie kent tenslotte de aloude Jägermeister niet?

Likeuren bestellen en laten bezorgen?    

U kunt via onze online wijnwinkel makkelijk en snel likeuren bestellen en bij u thuis of bij uw bedrijf laten bezorgen. Zo heeft u er zelf geen omkijken meer naar. Wij hebben een aantal exclusieve likeuren in ons assortiment opgenomen. Ongetwijfeld dat u daar één of meerdere smaakvolle likeuren uit kunt kiezen. Indien u voor meer dan 50 euro bestelt, betaalt u geen verzendkosten. In Amersfoort en omgeving bezorgen wij bovendien gratis.

Bekijk ook onze maandelijkse wijn aanbieding!
keyboard_arrow_up