share

Sartori Grave Friuli Merlot 2017

€ 4,95 per stuk

De wijn is diep donkerrood van kleur. Hij heeft een volle smaak met tonen van rijpe pruimen en een lichte aardse kruidigheid.Past goed bij vlees,gevogelte en kazen.

Italiaanse Sartori Grave Friuli Merlot 2017 online bestellen?

Bestel snel en makkelijk deze Sartori Merlot bij wijnhandel-online.com in Amersfoort!
Om zijn hotel van goede wijn te voorzien kocht Pietro Sartori in 1898 een eigen bescheiden wijngaard. Hiermee is Sartori één van de oudste wijnhuizen in de zone van Verona. Het was zijn zoon Regolo die het wijnhuis tot grote ontwikkeling heeft gebracht. Als blijk van dank en waardering voert het wijnhuis Sartori sinds enkele decennia een topwijn welke gemaakt is volgens de methode "Vino di Ripasso" met de naam Regolo. 

Inversteringen hebben geleid tot perfectionering en modernisering van het productieproces in kelder én wijngaard, zonder de sterke kanten van traditie uit het oog te verliezen. Op deze wijze is Sartori in ruim 100 jaar tot één van de belangrijkste wijnhuizen van Verona uitgegroeid. Tegenwoordig staat de 4e generatie aan het roer. Onder de deels in de V.S. opgeleide Andrea Sartori, heeft de export een enorme vlucht genomen: Sartori exporteert maar liefst 80% van zijn productie. 


www.sartorinet.comDRUIF Merlot
OOGSTJAAR 2017
LAND Italië
APPELATIE Grave del Friuli
WIJNSOORT Rood
INHOUD 0.750
PRODUCENT Casa Vinicola Sartori
SMAAK fruitig en kruidig
SERVEER TEMPERATUUR 16 - 18
keyboard_arrow_up