Webwinkel Keurmerk
share

Condesa de Leganza Verdejo Blanco 2020

€ 4,50 per stuk

24 artikelen in voorraad
+
Plaats in de winkelwagen

De Verdejo-druif, die zoveel furore maakt in Rueda, bleek zich ook prima thuis te voelen op het wijngoed van Condesa de Leganza. Lichtgeel met duidelijke groene reflecties. 

 

Bestel nu deze Condesa de Leganza Verdejo wijn in Amersfoort makkelijk en snel.

Deze Spaanse heerlijke Condesa de Leganza witte wijn online bestellen bij wijnhandel-online.com?

 


Complex van geur, stuivend en fris, met tonen van tropisch fruit zoals ananas, citrus, een aromatische venkel en pas gemaaid gras. Droog en vult direct de mond met heerlijke fruitige aroma's. Tintelend fris en heel verrassend met heerlijke vruchtenzuren die de wijn uiterst levendig maken.

In 1999 begon Bodegas Faustino aan wat misschien wel hun meest ambitieuze project zal blijken te zijn, met de aankoop van een oud wijngoed in het noorden van La Mancha van 550 ha, in de buurt van Quintanar de la Orden. Dit deel van La Mancha, met glooiende wijngaarden, bezat reeds enige reputatie voor de kwaliteit van de wijnen. Na het wijngoed verworven te hebben, investeerde Bodegas Faustino direct in een nieuwe bodega, voorzien van de modernste apparatuur en strartte een omvangrijk herplantingsprogramma. De eerste oogsten bewezen het gelijk van Faustino dat hier met een juiste aanpak voortreffelijke wijnen gemaakt kunnen worden. Aangemoedigd door dit succes werd, toen de kans zich voordeed, besloten om nog een aantal aangrenzende percelen ter grootte van bijna 600 ha bij te kopen, zodat het wijngoed inmiddels bijna 1100 ha meet.


www.bodegasleganza.com


Druif Verdejo
Oogstjaar 2020
Land Spanje
Streek La Mancha
Appelatie Castilla
Wijnsoort Wit
Inhoud 0.750
Producent Bodegas Leganza
smaak droog met tropisch fruit
Server Temperatuur 10 - 12

 

keyboard_arrow_up